Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@06:20:17 GMT

آیا بوتاکس به درمان میگرن مزمن کمک می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۴۶۴۶

آیا بوتاکس به درمان میگرن مزمن کمک می‌کند؟

فراروـ احتمالا برای رهایی از سردرد‌های مزمن میگرن هر راهی را امتحان می‌کنید. میگرن می‌تواند دردناک و خسته کننده باشد و کیفیت زندگی شما را بسیار تحت تأثیر قرار بدهد. اگر هر ماه ۱۵ روز یا بیشتر علائم میگرن را دارید، شما به میگرن مزمن مبتلا هستید. دارو‌های بدون نسخه پزشک ممکن است به کاهش برخی از علائم شما کمک کنند؛ اما برخی از بیماران به مسکن‌ها پاسخ خوبی نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی موارد پزشک ممکن است دارو‌های پیش‌گیرانه برای شما تجویز کند که برای کاهش دفعات و شدت علائم طراحی شده‌اند. براساس تحقیق منتشر شده در مجله NeurologyTrusted Source تنها حدود یک سوم بیماران مبتلا به میگرن مزمن دارو‌های پیش‌گیرانه را مصرف می‌کنند.    به گزارش فرارو، اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال2010 استفاده از آنابوتولینومتوکسین A را برای درمان میگرن مزمن تأیید کرد که بیشتر به Botox-A یا Botox معروف است. اگر سایر گزینه‌های درمانی برای شما مفید نبوده، ممکن است وقت آن باشد که بوتاکس را امتحان کنید. بوتاکس چیست؟ بوتاکس یک داروی تزریقی است که از یک باکتری سمی به نام Clostridium botulinum ساخته می‌شود. خوردن سم تولید شده این باکتری مسمومیت غذایی ایجاد می‌کند و زندگی انسان را تهدید می‌کند که به سم بوتولیسم معروف است. وقتی این سم را به بدن خود تزریق می‌کنید، علائم مختلفی ایجاد می‌کند. بوتاکس سیگنال‌های شیمیایی خاصی را از اعصاب شما مسدود می‌کند و باعث فلج موقتی عضلات می‌شود.

بوتاکس در اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ به عنوان یک کاهش دهنده چین و چروک محبوبیت و شهرت پیدا کرد. اما طولی نکشید که محققان پتانسیل بوتاکس را برای درمان بیماری‌ها نیز شناسایی کردند. امروز از این ماده برای درمان مشکلاتی مانند اسپاسم مکرر گردن، پریدگی چشم و مثانه بیش‌فعال استفاده می‌شود. در سال ۲۰۱۰ FDA بوتاکس را به عنوان گزینه درمانی پیش‌گیرانه برای میگرن مزمن تأیید کرد.
بوتاکس چگونه برای درمان میگرن استفاده می‌شود؟ اگر تحت درمان بوتاکس برای میگرن هستید، پزشک به طور معمول هر سه ماه یک بار تزریق را تجویز می‌کند. پزشک با توجه به پاسخ بدن شما نسبت به بوتاکس مدت زمان طولانی را برای برنامه درمانی در نظر می‌گیرد. هر جلسه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. پزشک در طول جلسات دوز‌های مختلف دارو را به نقاط خاصی در امتداد پل بینی، شقیقه، پیشانی، پشت سر، گردن و قسمت بالای پشت تزریق می‌کند. مزایای بالقوه بوتاکس چیست؟ درمان‌های بوتاکس می‌تواند به کاهش علائم سردرد میگرنی ازجمله حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور، صدا و بو کمک کند. بعد از تزریق بوتاکس ممکن است ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد تا این درمان تاثیر خود را بگذارد. در بعضی موارد ممکن است پس از اولین تزریق هیچ تاثیری را مشاهده نکنید. درمان‌های اضافی ممکن است موثرتر باشند.

خطرات احتمالی بوتاکس چیست؟ عوارض جانبی درمان‌های بوتاکس نادر است. تزریقات، تقریباً بدون درد است. با هر بار تزریق ممکن است نیش سوزن کوچکی را احساس کنید. شایع‌ترین عوارض تزریق بوتاکس گردن درد و احساس گرفتگی در محل تزریق است. بعد از آن ممکن است دچار سردرد شوید. همچنین ممکن است دچار ضعف عضلانی موقتی در گردن و بخش‌های فوقانی شانه خود شوید. این امر باعث می‌شود که نتوانید سر خود را به حالت ایستاده نگه دارید. وقتی این عوارض جانبی رخ می‌دهد، معمولاً ظرف چند روز خود به خود برطرف خواهند شد.

سم بوتاکس در موارد نادر می‌تواند به مناطقی فراتر از محل تزریق گسترش یابد. اگر این اتفاق بیافتد، ممکن است دچار ضعف عضلانی، تغییرات بینایی، مشکل در بلع و افتادگی پلک شوید. برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی و عوارض جدی همیشه مطمئن شوید که یک متخصص مراقبت بهداشتی و پزشک بوتاکس را برای استفاده تجویز کرده است.
آیا بوتاکس برای شما مناسب است؟ بیشتر ارائه‌دهندگان بیمه‌های درمانی هزینه تزریق بوتاکس را در صورت استفاده برای درمان میگرن مزمن پرداخت می‌کنند. اگر بیمه ندارید یا بیمه شما هزینه این روش را پوشش نمی‌دهد، ممکن است برای‌تان هزینه زیادی داشته باشد. قبل از شروع تزریق با شرکت بیمه خود تماس بگیرید. در بعضی موارد ممکن است قبل از اینکه هزینه‌های درمان بوتاکس را بپردازند، مجبور شوید سایر مراحل یا آزمایشات دیگری را انجام بدهید.

اگر میگرن مزمن دارید، بوتاکس یکی از گزینه‌های درمانی در دسترس شماست. تا زمانی که سایر گزینه‌های درمانی ناموفق باشند، پزشک تزریق بوتاکس را توصیه نمی‌کند. اگر دارو‌های میگرن به‌خوبی در شما تاثیر نمی‌گذارد یا با امتحان سایر درمان‌ها احساس تسکین نمی‌کنید، ممکن است پزشک‌تان تزریق بوتاکس را تجویز کند.

اگر سایر درمان‌های پیش‌گیرانه علائم مزمن میگرن را کاهش نداده، وقت آن رسیده است که در مورد بوتاکس با پزشک خود صحبت کنید. این روند سریع و کم‌خطر است و ممکن است بلیط شما برای روز‌های بدون علامت بیشتر باشد. 

منبع: healthline

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه بوتاکس چیست بوتاکس تزریق بوتاکس درمان میگرن پیش گیرانه برای درمان میگرن مزمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی

محمداسماعیل کاملی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت برای بیماران تالاسمی اشاره کرد و افزود: از پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج نیز برای این بیماران برخی خدمات رایگان بوده که شامل تزریق خون به بیماران تالاسمی، خدمت MRIT2، هزینه پمپ دفروکسامین، هزینه عمل جراحی اسپلنکتومی کامل یا ناقص، فیلترخون، تزریق دفروکسامین، یکسری از آزمایشات مرتبط با بیماری و عوارض تزریق خون، چند قلم از داروهای تخصصی (برابر فهرست ابلاغی)، هزینه آزمایشات مرحله اول و دوم تشخیص پیش از تولد جنین در زوج‌های تالاسمی مینور است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: با تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، بیماران دارای تالاسمی نشان دار شده و می‌توانند از مزایای صندوق بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: مزایای صندوق شامل آزمایش (۲۶ کد خدمت)، خدمات بستری، پرتو پزشکی، خدمات پزشک، سنجش تراکم استخوان، خدمات روانشناسی، توانبخشی (۴ کد خدمت) و ویزیت (۸ گروه تخصصی) است.

کاملی ادامه داد: در ضمن مبلغ تحت پوشش صندوق به ازای هر بیمار برای خدمات دندانپزشکی در سال ۱۴۰۲ معادل ۸۷ میلیون و ۴۸۰ هزار ریال است که سالانه مبلغی به آن افزوده خواهد شد.

وی اظهار داشت: نکته قابل توجه اینکه بیماران منتسب به نشان تالاسمی می‌توانند با رعایت ضوابطی، از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج با ارائه مدارک و مستندات به ادارات کل استانی و پس از بررسی و طرح و تأیید در کمیته‌های مربوطه بهره مند گردند.

کد خبر 6099003 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • ارتباط معنادار کمردردهای مزمن با چرخش مفصل ران
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید