Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

فارس نوشت: همه ما بارها و بارها سردرد را تجربه کرده‌ایم. این روزها علاوه بر مبتلایان به میگرن؛ نوع شدید  سردرد هم در حال افزایش است. سردردهایی که امان بر است، کارد را به استخوان می رساند و می تواند روال زندگی را بر هم بزند. راهکار ما برای درمان این سردردها چیست؟ سراغ ظرف قرص‌های شیمیایی رفتن و مثل نقل و نبات مسکن خوردن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی خبر از اینکه اصلاً چرا سردرد گرفته‌ایم؟ سر درد ما از چه نوعی است؟ طب سنتی در مواجهه با سردردها و درمان آنها رویکرد متفاوتی دارد. دور و بر ما، در آشپزخانه تک تک ما مواد غذایی بسیاری وجود دارد که می تواند سردردهای ما را کاهش دهد و حالمان را بهتر کند.

*سردرد سرد و سردرد گرم!

دکتر «محمد ابراهیم ابراهیمی»از راهکارهای طب سنتی برای درمان سردردها می‌گوید و قبل از هر حرفی می‌گوید:«طب سنتی سردردها را به انواع مختلفی تقسیم می‌کند و این دسته بندی بسته به عامل به وجود آورنده آن متفاوت می‌شود. سر دردهای میگرنی به دو دسته تقسیم می شوند؛ سردردهای گرم و سردردهای سرد. هر یک از آنها هم در دو دسته قرار می گیرند. سردردهای گرم دو نوع دموی و صفراوی دارند و سر دردهای سرد دو نوع  سوداوی و بلغمی و جالب آنکه نوع سردردها و علایم آن در هر نوع متفاوت از دیگری است و درمان آن هم متفاوت. در یک کلام بگوییم طب سنتی برای درمان سردرد  بعد از ریشه یابی، آن را درمان می‌کند.»

*همیشه  پای معده در میان است

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید مشکلات مربوط به معده در تشدید سردردهای میگرنی تاثیرگزار هستند. می پرسید چطور؟ اصلا معده چه ربطی به سردرد دارد؟ دکتر ابراهیمی می گوید:« مشکلات گوارشی به ویژه یبوست در به وجود آمدن و تشدید سردردها تاثیرگزار است. پر بیراه نیست که حکمای طب سنتی به یبوست «ام الامراض» می گفتند. یبوست و انباشته شدن مواد زائد در بدن باعث ایجاد یک سری سموم در بدن می شود. بخارات این سموم به مغز می رسد و سردردها را تشدید می کند.»

*امیدوار به درمان باشید

طب نوین درمان قطعی برای سردردهای میگرنی ندارد و به جز تجویز مسکن ها تنها توصیه اش تغییر سبک زندگی و عادت های غلط غذایی است. اما دکتر ابراهیمی به مبتلایان میگرن خبر خوبی می دهد  و می گوید:«با اجرای دستورات طب سنتی در درمان میگرن  معمولاً در 15 روز اول سردرد به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند  و این روند ادامه دارد تا جایی که سردردها کاملا از بین می رود اما به شرطی که  مبتلایان به تجویزهای طب سنتی عمل کنند.»

*خود درمانی نکنید/ مغازه عطاری مطب پزشک نیست!

حکمای طب سنتی برای درمان سردردهای میگرنی انواع مختلفی از دمنوش ها و بخورها را تجویز کرده‌اند. دکتر ابراهیمی چند توصیه به مبتلایان میگرن می کند و می‌گوید:« اول آنکه خوددرمانی نکنید. تشخیص نوع سردرد کار هر کسی نیست. فکر نکنید منظور از درمان با طب سنتی این است که شما به عطاری محل تان بروید، فروشنده را دکتر فرض کنید و از او بخواهید برایتان طبابت کند.»

*ماساژ با روغن‌های گیاهی را فراموش نکنید

درست است که سردردها انواع مختلفی دارند و درمان ها هم به سرد و گرم بودن آن بستگی دارد، اما بعضی از تجویزهای طب سنتی در درمان سردرد یکسان است و شامل هر دو نوع آن می شود. پزشک طب سنتی می گوید:«اگر خدای نکرده  میگرن دارید سرتان را با روغن‌های گیاهی ماساژ دهید. روغن کرچک ، زیتون، کنجد، بادام شیرین، گل سرخ برای ماساژ سر  مناسب هستند. این روغن مالی ها به بهبود جریان گردش خون در سر  کمک  می کند.»

*یک عرق جادویی

قابل توجه افرادی که میگرن دارند، به اعتقاد کارشناسان طب سنتی عرق اسطو خودوس تأثیر بسیاری بر کاهش سردردهای میگرنی دارد. دکتر ابراهیمی می‌گوید:«یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبل‌الطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی به مرور زمان شدت دردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.»

*از ریحان سبزی خوردن غافل نشوید

الان فصل ریحان است. می‌دانستید ریحان موجود در سبزی خوردن می‌تواند به کاهش سردردهای میگرنی کمک کند؟ پزشک طب سنتی می‌گوید:«5 تا 10 گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف کنید و با عسل یا شکر شیرین کرده  و بعد از غذا یک فنجان از آن را بنوشید. سعی کنید خوردن این دمنوش را هر روز در برنامه غذایی‌تان قرار دهید. سهم ریحان را هم در سبزی خوردنتان بیشتر کنید و همراه غذا  این سبزی خوش مزه را بخورید.»

*روغن زنبق یادتان نرود

اگر میگرن دارید روغن زنبق همیشه در خانه تان باشد و وقتی سردردتان شروع می شود کمی از این روغن را روی پیشانی بریزید و ماساژ دهید و یک قطره هم داخل بینی بریزید. »

*این آویشن هزار چهره  

آویشن گیاه هزارچهره است. از درمان سرما خوردگی گرفته تا از بین بردن عفونت. اما یکی از مهم ترین کاربردهای آن بهبود سردردهای میگرنی است. دکتر ابراهیمی می گوید:«۱۵ گرم آویشن تازه یا خشک را تهیه کنید. آن را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید ده دقیقه دم بکشد.یک بار امتحان کنید تا متوجه تاثیر آن در کاهش سردردهایتان شوید.»

*یک توصیه به  میگرنی‌ها

کارشناسان طب سنتی معتقدند بی خوابی، شب بیدار ماندن،گرسنگی زیاد، خستگی، استرس برای افراد مبتلا به میگرن و سردردهای شدید مضر است و دردهایشان را افزایش می‌دهد. دکتر ابراهیمی به عوامل دیگری هم اشاره می کند و می گوید:« ریزگردها و آلودگی شیمیایی ناشی از دود ترافیک ، غلظت خون، ناراحتی کبد ، داشتن دندان خراب ، ابتلا به ضعف چشم، سمومی که به طور کامل از بدن دفع نشده باشد (مثل اثرات داروی بیهوشی در زمان عمل جراحی) و عوامل دیگر در ایجاد سردردها تاثیرگزار هستند و به طور کلی مبتلایان به سردردهای میگرنی مطمئن باشند که با تغییر سبک زندگی و عادت های غلط حالشان بهتر می شود.»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۳۵۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • درمان گرفتگی رگ‌های قلب با عصاره سیر و لیمو ترش (فیلم)
  • درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی (فیلم)
  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ